TR | EN
İklim Değişikliği Ekonomisi Çalıştayı

Etkinlik Tarihi: 14 Eylül 2023 00:00

Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz "İklim Değişikliği Ekonomisi Çalıştayı" 14 Eylül 2023 tarihinde online olarak başarıyla tamamlanmıştır. Proje yürütücümüz Prof. Dr. Etem Karakaya'nın açılış sunumu "Net Sıfır Hedefleri için Malzemenin Rolü" ile başlamış ve devamında moderatörlüğünü Etem Karakaya'nın yaptığı "Malzeme Ekonomisi, Sanayi ve Türkiye" başlıklı I. oturumda, ilk olarak T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan Bahar Güçlü "Avrupa Yeşil Mutakabatı Kapsamında Sürdürülebilirlik Bir Ekonomiye Geçişte Döngüsel Ekonomi Politikalarının Yeri" hakkında sunum yapmıştır. Ardından, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden Tuba Budak "Karbon Nötr Olmak İçin Kaynak Verimliliği" ve Dcube kurucu ortağı Başak Demir "Sürdürülebilir Sanayi" başlıklı sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. II. Oturum projemizin Araştırmacılarından Sedat Alataş'ın moderatörlüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Ayla Alkan'ın "Reducing Greenhouse Gas Emissions and Material Extraction with Passenger Vehicle Material Efficiency Strategies for Turkey" isimli sunumu ile başlatılmıştır. Habitat Derneği'nden Hande Yavaşça "Döngüsel Ekonomi", Ahi Evran Üniversitesi'nde Dr. Öğr. Üyesi Emrah Sofuoğlu "Avrupa Ülkeleri İçin Net Sıfır Emisyon Hedefi Kapsamında Malzeme Ayak İzi Stratejilerinin Değerlendirilmesi" ve Sosyal İklim Derneği'nden Oğuz Ergen "Döngüsel Ekonomi Stratejileri ve Kaynak Kullanımı" konuları üzerinde durmuşlardır. "Malzeme Kullanımı ve Sürdürülebilirlik" başlıklı oturum 4 sunum ile tamamlandıktan sonra "Döngüsel Ekonomi" başlığıyla III. oturum projemizin Araştırmacılarından Burcu Hiçyılmaz moderatörlüğünde başlatılmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi'de Araştırma Görevlisi Ahmet Şahin "Intertemoral Elasticity of Substitutions Analysis on Circular Economy", Aydın Adnan Mederes Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi İsmail Öztanır "Türk Tekstil Sektöründe Kaynak Kullanımının Azaltılması ve Döngüsel Ekonomi Politikaları Çerçevesinde Sektörün Analizi" ve projemizin yüksek lisans bursiyerlerinden Betül Mert "Malzeme Tüketimi ile Ekonomi Büyüme Arasındaki İlişkinin Çevresel Kuzents Hipotezi Bağlamında Sınanması: Türkiye ve Birleşik Krallık Örneği" isimli sunumlarını gerçekleştirdikten sonra çalıştay sonlandırılmıştır. Tüm oturumlara erişmek ve sunumları detaylı olarak izlemek için tıklayınız.